In Memoriam Conferențiar Universitar Dr. Livia Zarnea

Nr. 1-2 / 2021 - Pag.: 05-07

Încă un suflet mare al Stomatologiei românești a plecat DINCOLO!
Greu de găsit cuvinte care să exprime la adevărată dimensiune ceea ce a reprezentat Dna Conferențiar dr. Livia Zarnea pentru Disciplina de Pedodonție de la UMF“Carol Davila” ...

Impactul măsurilor de prevenire a cariei dentare asupra sistemului pro-antioxidant

Nr. 1-2 / 2021 - Pag.: 07-28

Stresul oxidativ (SO) are un impact extrem de negativ asupra organismelor vii. În mod clasic, SO este definit ca dezechilibrul dintre oxidanţi şi antioxidanţi, generat de către radicalii liberi care, la rândul lor, se formează în timpul metabolismului şi producţiei de energie în organism.

Anestezia locală în stomatologia pediatrică – specialiști versus practicieni generaliști

Nr. 1-2 / 2021 - Pag.: 28-38

Prevenirea durerii în stomatologia pediatrică este crucială pentru obținerea unei experiențe pozitive de către copil în timpul tratamentului stomatologic, pentru consolidarea încrederii și cooperării, astfel încât să ajungă un adult cooperant în cabinetul stomatologic. Una dintre principalele metode de prevenire a durerii este anestezia locală (1-3).

Extracția dentară sub anestezie generală la copil și adolescent

Nr. 1-2 / 2021 - Pag.: 38-52

Chiar dacă stomatologia modernă evoluează din punct de vedere al tratamentelor, echipamentelor, instrumentarului și a metodei de lucru, afectarea precoce până la distrucții coronare întinse în suprafață și profunzime a dinților deciduali și chiar a celor permanenți imaturi continuă să fie o situație obișnuită.

Aspecte clinico-psihologice ale reabilitării grupului de dinți frontali superiori

Nr. 1-2 / 2021 - Pag.: 52-74

Dizarmoniile compozițiilor dento-gingivale, urma bolii parodontale, edentațiilor parțiale, anomaliilor de formă și poziție a dinților frontali, modifică la rândul lor design-ul zâmbetului.

Comportamente privind fumatul la un lot de elevi de liceu – rezultate preliminare

Nr. 1-2 / 2021 - Pag.: 74-85

Consumul de tutun reprezintă un factor de risc major pentru sănătate și o cauză importantă de deces prematur. Fumatul a devenit o problemă de sănătate publică la nivel mondial, în special pentru generațiile tinere care par să adopte acest obicei la vârste din ce în ce mai fragede.

Articole din ediții mai vechi
Apariții editoriale – Anomalii dentare de dezvoltare tip MIH

Apariții editoriale – Anomalii dentare de dezvoltare tip MIH

10 august 2021 Nr. 1-2 / 2021

În peisajul actual al pedodonției românești, se remarcă apariția la editura Eurobit a cărții “Anomalii dentare de dezvoltare tip MIH”, autori Asist. Univ. Dr. Ioana-Andreea Stanciu și Prof. Dr. Rodica Luca, cadre didactice la Disciplina de Pedodonție din cadrul Facultății de Medicină Dentară, UMF “Carol Davila” București.

Citește tot articolul
Partners