Nr. 1-2 / 2021

Cuprins: Nr. 1-2 / 2021

Conf. Dr. Aurelia Spinei (1), Conf. Dr. Iurie Spinei (2)
07-28
Șef lucr. Dr. Aneta Munteanu (1), Prof. Univ. Dr. Rodica Luca (1), Asist. Univ. Dr. Cătălina Farcașiu (1), Dr. Cristiana Trefaș (2), Șef lucr. Dr. Ioana-Andreea Stanciu (1)
38-52
Vitalie Gribenco (1), Dan Zagnat (2), Vasile Zagnat (3), Andrei Fachira (1), Boris Golovin (3), Valeriu Fala (4), Valeriu Burlacu (5)
52-74
Ruxandra Sfeatcu (1), Lavinia Ștefania Pădurescu (2), Dan Lambescu (3), Mariana Cărămidă (3), Mihaela Adina Dumitrache (4)
74-85
Nr. 1-2 / 2021

Impactul măsurilor de prevenire a cariei dentare asupra sistemului pro-antioxidant

Stresul oxidativ (SO) are un impact extrem de negativ asupra organismelor vii. În mod clasic, SO este definit ca dezechilibrul dintre oxidanţi şi antioxidanţi, generat de către radicalii liberi [1-3] care, la rândul lor, se formează în timpul metabolismului şi producţiei de energie în organism.

Citește articolul »
Nr. 1-2 / 2021

Anestezia locală în stomatologia pediatrică – specialiști versus practicieni generaliști

Prevenirea durerii în stomatologia pediatrică este crucială pentru obținerea unei experiențe pozitive de către copil în timpul tratamentului stomatologic, pentru consolidarea încrederii și cooperării, astfel încât să ajungă un adult cooperant în cabinetul stomatologic. Una dintre principalele metode de prevenire a durerii este anestezia locală (1-3).

Citește articolul »
Nr. 1-2 / 2021

Extracția dentară sub anestezie generală la copil și adolescent

Chiar dacă stomatologia modernă evoluează din punct de vedere al tratamentelor, echipamentelor, instrumentarului și a metodei de lucru, afectarea precoce până la distrucții coronare întinse în suprafață și profunzime a dinților deciduali și chiar a celor permanenți imaturi continuă să fie o situație obișnuită.

Citește articolul »
Nr. 1-2 / 2021

Comportamente privind fumatul la un lot de elevi de liceu – rezultate preliminare

Consumul de tutun reprezintă un factor de risc major pentru sănătate și o cauză importantă de deces prematur. Fumatul a devenit o problemă de sănătate publică la nivel mondial, în special pentru generațiile tinere care par să adopte acest obicei la vârste din ce în ce mai fragede.

Citește articolul »
Nr. 1-2 / 2021

Apariții editoriale – Anomalii dentare de dezvoltare tip MIH

În peisajul actual al pedodonției românești, se remarcă apariția la editura Eurobit a cărții “Anomalii dentare de dezvoltare tip MIH”, autori Asist. Univ. Dr. Ioana-Andreea Stanciu și Prof. Dr. Rodica Luca, cadre didactice la Disciplina de Pedodonție din cadrul Facultății de Medicină Dentară, UMF “Carol Davila” București.

Citește articolul »